Zoeken
31 oktober verschijnt bij uitgeverij Murrow: 'Radicale rechtvaardigheid - de wereld die we nodig hebben' van  Nani Jansen Reventlow
Een essentieel boek voor iedereen die gelooft in vrijheid en gelijkwaardigheid

31 oktober verschijnt bij uitgeverij Murrow: 'Radicale rechtvaardigheid - de wereld die we nodig hebben' van Nani Jansen Reventlow

Gepubliceerd op 23 augustus, 2024 om 09:43

Als er nu een examen zou zijn voor hoe wij als samenleving functioneren, zouden we jammerlijk zakken. Xenofobe populisten winnen verkiezingen, de economische ongelijkheid neemt schrijnende proporties aan, institutioneel racisme wordt niet aangepakt en het klimaat staat op instorten.

We hebben een nieuwe wereld nodig.

In Radicale rechtvaardigheid betoogt Nani Jansen Reventlow hoe we vandaag nog kunnen beginnen aan een fundamenteel andere toekomst: een waarin iedereen werkelijk vrij en gelijk is, en dezelfde kansen heeft om te floreren. Ze put daarbij uit haar ervaringen als mensenrechtenadvocaat en laat zich inspireren door grote denkers op het gebied van antiracisme en sociale rechtvaardigheid. Het resultaat is een vlijmscherpe essaybundel die niemand onberoerd zal laten.

Auteurs
Auteur: Nani Jansen Reventlow

Nani Jansen Reventlow (1978) is een bekroond internationaal mensenrechtenadvocaat. Ze is de oprichter van Systemic Justice, een organisatie die zich in heel Europa via strategisch procederen inzet voor gemarginaliseerde gemeenschappen. Politico riep haar in 2021 uit tot een van de grootste visionaire techleiders van het moment voor haar werk op het gebied van digitale mensenrechten. Nani Jansen Reventlow is onderscheiden met prijzen door onder meer Harvard, Oxford en Columbia University.

Boeken
Nani Jansen Reventlow - Radicale rechtvaardigheid
Nani Jansen Reventlow

Een essentieel boek voor iedereen die gelooft in vrijheid en gelijkwaardigheid

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: