Zoeken
Nani Jansen Reventlow - Radicale rechtvaardigheid

Radicale rechtvaardigheid

Nani Jansen Reventlow

Een essentieel boek voor iedereen die gelooft in vrijheid en gelijkwaardigheid
Radicale rechtvaardigheid

Nani Jansen Reventlow

Een essentieel boek voor iedereen die gelooft in vrijheid en gelijkwaardigheid
Bestel nu
Omschrijving

Als er nu een examen zou zijn voor hoe wij als samenleving functioneren, zouden we jammerlijk zakken. Xenofobe populisten winnen verkiezingen, de economische ongelijkheid neemt schrijnende proporties aan, institutioneel racisme wordt niet aangepakt en het klimaat staat op instorten.

We hebben een nieuwe wereld nodig. In Radicale rechtvaardigheid betoogt Nani Jansen Reventlow hoe we vandaag nog kunnen beginnen aan een fundamenteel andere toekomst: een waarin iedereen werkelijk vrij en gelijk is, en dezelfde kansen heeft om te floreren. Ze put daarbij uit haar ervaringen als mensenrechtenadvocaat en laat zich inspireren door grote denkers op het gebied van antiracisme en sociale rechtvaardigheid. Het resultaat is een vlijmscherpe essaybundel die niemand onberoerd zal laten.

Auteur: Nani Jansen Reventlow
Auteur

Nani Jansen Reventlow (1978) is een bekroond internationaal mensenrechtenadvocaat. Ze is de oprichter van Systemic Justice, een organisatie die zich in heel Europa via strategisch procederen inzet voor gemarginaliseerde gemeenschappen. Politico riep haar in 2021 uit tot een van de grootste visionaire techleiders van het moment voor haar werk op het gebied van digitale mensenrechten. Nani Jansen Reventlow is onderscheiden met prijzen door onder meer Harvard, Oxford en Columbia University.

Edities & Details
Paperback: Radicale rechtvaardigheid - Nani Jansen Reventlow
ISBN: 9789048874095
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 31-10-2024
Prijs: € 22,99
Omvang: 192 pagina's

Bestel

Digitale download: Radicale rechtvaardigheid - Nani Jansen Reventlow
ISBN: 9789048874101
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 31-10-2024
Prijs: € 12,99
Omvang: 192 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Murrow NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Mensenrechten, burgerrechten THEMA: Racism and racial discrimination THEMA: Sociale discriminatie en gelijke behandeling BISAC: POLITICAL SCIENCE / Human Rights BISAC: LAW / Discrimination BISAC: SOCIAL SCIENCE / Discrimination & Race Relations
Meer boeken
Katrin Swartenbroux - OK dan niet
Katrin Swartenbroux
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: