Zoeken
‘De tweede helft van je leven’ van Susan Smit komt binnen op nummer 1 in de Bestseller 60!
Maar liefst 5 titels in de Bestseller 60 in week 43

‘De tweede helft van je leven’ van Susan Smit komt binnen op nummer 1 in de Bestseller 60!

Gepubliceerd op 23 oktober, 2024 om 12:05, aangepast op 23 oktober, 2024 om 12:21

Nieuw deze week in de Bestseller 60 én gelijk op nummer 1: is De tweede helft van je leven van Susan Smit. Vanaf je veertigste stap je in een volgend hoofdstuk. In De tweede helft van je leven nodigt Susan Smit je uit om de weerstand tegen ouder worden te laten varen. De tweede levenshelft wil je namelijk naar een bestaan leiden waarin je loslaat wat niet meer voor je werkt en de wereld brengt wat je ten diepste te bieden hebt.  Als het hoogste goed van ouder worden eruit bestaat om je leven te houden zoals het is en jezelf zoals je was - tegen de stroom van het leven in - mis je het hele punt. Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping als je veranderingen aanvaardt. De tweede helft in een vrouwenleven gaat over oogsten: er valt een nieuw, grandioos avontuur te beleven. Dinsdag 15 oktober verscheen De tweede helft van je leven verscheen op 15 oktober en werd feestelijk gepresenteerd in The Hoxton tijdens een ladies only lunch.

Op nummer 23 vinden we deze week Vos in de VS  van Michiel Vos. Waarin In dit boek vertelt Michiel vertelt hoe hij in de twintig jaar dat hij in Amerika woont is veranderd van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land, in een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden. Als Nederlandse jongen uit Maastricht nam hij afscheid van zijn moederland, trouwde in in een bekende Amerikaanse politieke familie en werd Amerikaan. In een poging de mythologie van zijn Nieuwe Wereld te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar the American way of life of wat daar nog van over is, en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment; hij ontmoet presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, veelal boze Amerikanen. Aan de hand van smakelijke en humorvolle anekdotes beschrijft hij het Amerika van de eenentwintigste eeuw.

Van stronteigenwijs tot lekker dwars vinden we deze week op nummer 41.  In dit heerlijke prentenboek laten Marianne Busser en Ron Schröder  kinderen door middel van grappige versjes kennismaken met heel veel verschillende eigenwijze types. Wat dacht je van een jongetje met een grote snor, een meisje met heel veel muizenvriendjes, alles-soep, en een wel heel eigenwijze opa... Doe jij ook lekker alles op jouw manier?De vrolijke illustraties zijn gemaakt door Nadia Meezen.  

Operatie T.O.I.L.E.T. van Timon Verbeeck staat op nummer 47 deze week. Als Timon op een dag op de schoolzolder belandt, vindt hij er niet alleen oude boeken en vervallen leerkrachten maar ook... een prachtig, glimmend, strak rood pakje. Het lijkt wel alsof het speciaal voor hem gemaakt werd! Maar dan wordt Timon ontvoerd en belandt hij per ongeluk in een school voor superhelden. Terwijl hij helemaal geen superkrachten heeft! Lukt het hem om te ontsnappen? Of ontrafelt hij het duistere geheim van de school? (Hopelijk dat laatste, anders is het nogal een kort boek...)

En op nummer 55 deze week is staat Mila en de magische dromenvanger van MeisjeDjamila en Daniëlle Bakhuis. Mila krijgt voor haar tiende verjaardag een prachtige zelfgemaakte dromenvanger van haar lievelingstante Avilia. Het is het beste cadeau dat ze ooit heeft gekregen. En als ze die avond gaat slapen, blijkt het niet zómaar een dromenvanger te zijn: hij is magisch! Mila komt in Dromenlaan terecht, waar Somnia, een vrolijk mannetje met paarse ogen, haar rondleidt. Hij legt haar uit dat in Dromenlaan verschillende droomhuizen staan waar je naar binnen kan gaan en verschillende dromen kan beleven! Het enige wat Mila hoeft te doen is een deurtje kiezen...

Meer over de Bestseller 60 vind je hier.

Auteurs
Boeken
Susan Smit - De tweede helft van je leven
Susan Smit

De kracht en wijsheid van de vrouw

Michiel Vos - Vos in de VS
Michiel Vos

Een levendige verkenning van het moderne Amerika

Marianne Busser en Ron Schröder - Van stronteigenwijs tot lekker dwars
Marianne Busser en Ron Schröder

Een prentenboek vol lekker eigenwijze versjes!

Timon Verbeeck - Operatie T.O.I.L.E.T.
Timon Verbeeck

Hilarisch eerste boek van populaire online ster

Meisje Djamila & Daniëlle Bakhuis - Mila en de magische dromenvanger
Meisje Djamila & Daniëlle Bakhuis

Het superleuke eerste boek van YouTube-ster MeisjeDjamila!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: