Zoeken
Maar liefst 4 titels in de Bestseller 60 tijdens de Kinderboekenweek
Van stronteigenwijs tot lekker dwars van Marianne Busser en Ron Schröder op nummer 5

Maar liefst 4 titels in de Bestseller 60 tijdens de Kinderboekenweek

Gepubliceerd op 9 oktober, 2024 om 13:00, aangepast op 9 oktober, 2024 om 15:06

Deze week is het Kinderboekenweek en dat is wel te merken aan de Bestseller 60. De eerste notering van Overamstel Uitgevers is Van stronteigenwijs tot lekker dwars. In dit heerlijke prentenboek laten Marianne Busser en Ron Schröder kinderen door middel van grappige versjes kennismaken met heel veel verschillende eigenwijze types. Wat dacht je van een jongetje met een grote snor, een meisje met heel veel muizenvriendjes, alles-soep, en een wel heel eigenwijze opa... Doe jij ook lekker alles op jouw manier? Van stronteigenwijs tot lekker dwars vinden we deze week op 5.

Op nummer 15 vinden we deze week Juf Braaksel en het geheimzinnige plan, geschreven door Carry Slee. Als juf Braaksel terugkomt van haar ‘liefste juf van het land’-tour, is niemand blij. Maar groep 7 is echt in shock als Braaksel vertelt dat juf Evi haar ontslag heeft ingediend met een ontslagbrief. Dat kan toch niet?! Juf Evi protesteert en zegt dat zij de brief niet heeft geschreven, maar Braaksel wil er niets van weten. Lucas, Thijs, Milou en Lotte geloven hun lieve juf Evi natuurlijk. Maar ze hebben wel bewijs nodig. Tijdens hun onderzoek komen ze erachter dat het ontslag van juf Evi onderdeel is van een nieuw, kwaadaardig plan van Braaksel en haar vriendinnen Greta en Alie... Help!

Operatie T.O.I.L.E.T. van Timon Verbeeck stijgt maar liefst 25 plekken en staat op nummer 17 deze week. Als Timon op een dag op de schoolzolder belandt, vindt hij er niet alleen oude boeken en vervallen leerkrachten maar ook... een prachtig, glimmend, strak rood pakje. Het lijkt wel alsof het speciaal voor hem gemaakt werd! Maar dan wordt Timon ontvoerd en belandt hij per ongeluk in een school voor superhelden. Terwijl hij helemaal geen superkrachten heeft! Lukt het hem om te ontsnappen? Of ontrafelt hij het duistere geheim van de school? (Hopelijk dat laatste, anders is het nogal een kort boek...)

En terug in de Bestsellerlijst deze week is Mila en de magische dromenvanger van MeisjeDjamila en Daniëlle Bakhuis. Mila krijgt voor haar tiende verjaardag een prachtige zelfgemaakte dromenvanger van haar lievelingstante Avilia. Het is het beste cadeau dat ze ooit heeft gekregen. En als ze die avond gaat slapen, blijkt het niet zómaar een dromenvanger te zijn: hij is magisch! Mila komt in Dromenlaan terecht, waar Somnia, een vrolijk mannetje met paarse ogen, haar rondleidt. Hij legt haar uit dat in Dromenlaan verschillende droomhuizen staan waar je naar binnen kan gaan en verschillende dromen kan beleven! Het enige wat Mila hoeft te doen is een deurtje kiezen...

En jij kan als lezer hetzelfde doen! Dit boek lees je namelijk in de volgorde die je zelf kiest. Welke droom wil jij dromen vannacht? Wil je heerlijk zwemmen in de zee tijdens een kleurrijk zeemeerminnenfeest? Wil je hoog boven de wolken vliegen zonder vleugels? Of wil je misschien een fantastische tijdreis maken? Het kan allemaal. Droom maar fijn! Mila en de magische dromenvanger staat deze week op nummer 26.

Meer over de Bestseller 60 vind je hier.

 

Auteurs
Boeken
Marianne Busser en Ron Schröder - Van stronteigenwijs tot lekker dwars
Marianne Busser en Ron Schröder

Een prentenboek vol lekker eigenwijze versjes!

Timon Verbeeck - Operatie T.O.I.L.E.T.
Timon Verbeeck

Hilarisch eerste boek van populaire online ster

Carry Slee - Juf Braaksel en het geheimzinnige plan
Carry Slee

Een nieuw spannend en humoristisch boek in de Juf Braaksel-serie!

Meisje Djamila & Daniëlle Bakhuis - Mila en de magische dromenvanger
Meisje Djamila & Daniëlle Bakhuis

Het superleuke eerste boek van YouTube-ster MeisjeDjamila!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: