Zoeken
Maar liefst 6 titels van Overamstel Uitgevers in De Bestseller 60
5 nieuwe binnenkomers deze week

Maar liefst 6 titels van Overamstel Uitgevers in De Bestseller 60

Gepubliceerd op 2 oktober, 2024 om 13:00, aangepast op 2 oktober, 2024 om 13:12

De eerste nieuwe binnenkomer is Van stronteigenwijs tot lekker dwars. In dit heerlijke prentenboek voor de Kinderboekenweek laten Marianne Busser en Ron Schröder kinderen door middel van grappige versjes kennismaken met heel veel verschillende eigenwijze types. Wat dacht je van een jongetje met een grote snor, een meisje met heel veel muizenvriendjes, alles-soep, en een wel heel eigenwijze opa... Doe jij ook lekker alles op jouw manier? Van stronteigenwijs tot lekker dwars komt binnen op nummer 15.

Op nummer 23 vinden we De verscheurde staten van Amerika van Johan Op de Beeck. Is een nieuwe Amerikaanse Burgeroorlog op komst, met de democratie als inzet? De bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari 2021 is een wake-upcall. Een burgeroorlog in de Verenigde Staten leek te absurd om te overwegen, maar vandaag wordt hij gevreesd. Tijdens de Civil War (1861-1865) tussen de Noordelijke en Zuidelijke Staten vielen bijna een miljoen doden. Aanleiding voor het conflict was de slavernij. Inzet van de interne broedertwist was de democratie. En die vormt opnieuw de inzet van de presidentsverkiezingen dit najaar. Uit de Amerikaanse Burgeroorlog, waarin België trouwens een belangrijke rol speelde, vallen veel lessen te trekken.

De derde nieuwe binnenkomer vinden we op nummer 30: Glutenvrije bijbel van Janneke Vreugdenhil. Hoezo nooit meer een lekkere pizza of boterige croissants? Hoezo nooit meer een volkorenboterham, stroopwafel of een bordje pasta? Een steeds groter deel van de bevolking kampt met coeliakie of een andere vorm van glutenovergevoeligheid. Maar dat betekent heus niet dat je al je favoriete lekkernijen hoeft te laten staan. Voor Glutenvrije bijbel ontwikkelde Janneke Vreugdenhil (die zelf glutensensitief is) meer dan 230 verrukkelijke, goed maakbare recepten die van eten weer een feest maken: van bagels tot boekweitbroodjes, van havertortilla’s tot hartige taart, van kaasschnitzel tot kerststol en van pain gris tot pompoenlasagne. Dit boek staat boordevol recepten om iedere dag glutenvrij, maar zéker niet minder lekker te eten.

Operatie T.O.I.L.E.T. komt op nummer 42 binnen. Het eerste boek van de razend populaire Youtuber Timon Verbeeck. Als Timon op een dag op de schoolzolder belandt, vindt hij er niet alleen oude boeken en vervallen leerkrachten maar ook... een prachtig, glimmend, strak rood pakje. Het lijkt wel alsof het speciaal voor hem gemaakt werd! Maar dan wordt Timon ontvoerd en belandt hij per ongeluk in een school voor superhelden. Terwijl hij helemaal geen superkrachten heeft! Lukt het hem om te ontsnappen? Of ontrafelt hij het duistere geheim van de school? (Hopelijk dat laatste, anders is het nogal een kort boek...)

Het prachtige debuut van Stijn de Vries Als de zon valt komt deze week binnen op nummer 49. Het is 2016. Op een schoolplein in Utrecht vangt Alex de blik van een jongen die hij daar nog niet eerder heeft gezien. Omar kijkt kort terug, maar precies lang genoeg om onvergetelijk te zijn. De omgeving van Alex en Omar zoekt weinig achter de vriendschap die ontstaat. Maar er is veel meer dan dat. Ze vinden zichzelf in de ander en in hun gedeelde onzekerheid over hun identiteit. In het dromerige en soms tragische Als de zon valt volg je Alex en Omar in hun toevlucht naar elkaar, op de middelbare school en in de maanden daarna. Een intiem portret over verbergen, verdoven en zoeken naar geluk.

En nog steeds in de lijst staat Vos in de VS van Michiel Vos. Waarin Michiel vertelt hoe hij in de twintig jaar dat hij in Amerika woont is veranderd van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land in een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden. Als Nederlandse jongen uit Maastricht nam hij afscheid van zijn moederland, trouwde in in een bekende Amerikaanse politieke familie en werd Amerikaan. In een poging de mythologie van zijn Nieuwe Wereld te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar the American way of life of wat daar nog van over is, en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment; hij ontmoet presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, veelal boze Amerikanen. Aan de hand van smakelijke en humorvolle anekdotes beschrijft hij het Amerika van de eenentwintigste eeuw. Vos in de VS staat deze week op nummer 55.

Meer informatie over De Bestseller 60 vind je hier.

Auteurs
Boeken
Marianne Busser en Ron Schröder - Van stronteigenwijs tot lekker dwars
Marianne Busser en Ron Schröder

Een prentenboek vol lekker eigenwijze versjes!

Johan Op de Beeck - De verscheurde staten van Amerika
Johan Op de Beeck

Is een nieuwe Amerikaanse Burgeroorlog op komst, met de democratie als inzet?

Janneke Vreugdenhil - Glutenvrije bijbel
Janneke Vreugdenhil

Hét naslagwerk voor iedereen met coeliakie of een glutengevoeligheid

Timon Verbeeck - Operatie T.O.I.L.E.T.
Timon Verbeeck

Hilarisch eerste boek van populaire online ster

Stijn de Vries - Als de zon valt
Stijn de Vries

Een intiem portret over verbergen, verdoven en zoeken naar geluk

Michiel Vos - Vos in de VS
Michiel Vos

Een levendige verkenning van het moderne Amerika

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: