Zoeken
'De onzichtbaren' van Frank Nellen staat op de shortlistvan Boekenbon Literatuurprijs 2024
Frank Nellen maakt kans op de Boekenbon Literatuurprijs 2024 met zijn roman De onzichtbaren.

'De onzichtbaren' van Frank Nellen staat op de shortlistvan Boekenbon Literatuurprijs 2024

Gepubliceerd op 26 september, 2024 om 12:25, aangepast op 26 september, 2024 om 12:40

Na de nominatie voor de longlist van de Boekenbon Literatuurprijs 2024, is De Onzichtbaren van Frank Nellen nu gekozen voor de shortlist! De onzichtbaren werd al eerder geshortlist voor de E. du Perronprijs 2022/2023 en de Libris Literatuurprijs 2024 én won de Boekhandelsprijs 2024. Het boek werd vol enthousiasme ontvangen, en ondertussen wordt er nog flink onderhandeld over de filmrechten van deze waanzinnige roman.

De winnaar van de Boekenbon Literatuurprijs 2024 zal 6 november bekend worden gemaakt in Amare, Den Haag.

Lof over De Onzichtbaren:

Van een ontroerende schoonheid. - De Groene Amsterdammer

Frank Nellen heeft een wonderschone manier van vertellen. Zijn tweede roman, even goed als relevant, leest als een trein. - De Telegraaf

Deze roman straalt zoveel autoriteit en vertelplezier uit. Nellen krijgt het voor elkaar om met een paar streken een stoet aan personages in een ver land en in een andere tijd tot leven te wekken - Trouw

Auteurs
Auteur: Frank Nellen

Frank Nellen is schrijver, jurist en econoom. Hij doceert aan de Universiteit Maastricht en werkt als fiscalist. Zijn literaire debuut, Land van dadels en prinsen, werd lovend ontvangen. De onzichtbaren is zijn tweede roman.

Boeken
Frank Nellen - De onzichtbaren
Frank Nellen

De onzichtbaren is een wervelende roman over leugens en bedrog, over verzwegen leed en over de tragische neergang van een systeem dat miljoenen mensen verweesd achterliet.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: