Zoeken
'Vos in de VS' van Michiel Vos stijgt 2 plekken  in de Bestseller 60
Twee titels van Overamstel Uitgevers in de Bestseller 60 in week 38

'Vos in de VS' van Michiel Vos stijgt 2 plekken in de Bestseller 60

Gepubliceerd op 18 september, 2024 om 13:15

 ‘Vos in de VS’ van Michiel Vos staat deze week op plek #21. Maar liefst wee 2 plekken hoger dan vorige week. In ‘Vos in de VS’ vertelt Michiel hoe hij in de twintig jaar dat hij in Amerika woont is veranderd van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land in een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden. Als Nederlandse jongen uit Maastricht nam hij afscheid van zijn moederland, trouwde in in een bekende Amerikaanse politieke familie en werd Amerikaan. In een poging de mythologie van zijn Nieuwe Wereld te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar the American way of life of wat daar nog van over is, en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment; hij ontmoet presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, veelal boze Amerikanen. Aan de hand van smakelijke en humorvolle anekdotes beschrijft hij het Amerika van de eenentwintigste eeuw.

In Juf Braaksel en het geheimzinnige plan is groep 7 echt in shock als Braaksel vertelt dat juf Evi haar ontslag heeft ingediend met een ontslagbrief. Dat kan toch niet?! Juf Evi protesteert en zegt dat zij de brief niet heeft geschreven, maar Braaksel wil er niets van weten. Lucas, Thijs, Milou en Lotte geloven hun lieve juf Evi natuurlijk. Maar ze hebben wel bewijs nodig. Tijdens hun onderzoek komen ze erachter dat het ontslag van juf Evi onderdeel is van een nieuw, kwaadaardig plan van Braaksel en haar vriendinnen Greta en Alie... Help!Juf Braaksel en het geheimzinnige plan van Carry Slee staat deze week  op nummer 55.

Meer informatie over De Bestseller 60 vind je hier.

Auteurs
Auteur: Michiel Vos

Michiel Vos is een gerenommeerd journalist en Amerikacorrespondent. Hij woont midden in het bruisende New York en is dé brug tussen Nederland en de VS. Vos schuift regelmatig aan bij bekende talkshows en actualiteitenprogramma's, waar hij je meeneemt naar het kloppende hart van de Amerikaanse democratie.

Auteur: Carry Slee

Carry Slee is de bekendste kinderboekenauteur van Nederland: hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Ze schreef ook meerdere boeken voor volwassenen, o.a. het succesvolle Moederkruid in 2001, dat genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. Van haar werk werden meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht en een aantal van haar boeken werd succesvol verfilmd.

Boeken
Michiel Vos - Vos in de VS
Michiel Vos

Een levendige verkenning van het moderne Amerika

Carry Slee - Juf Braaksel en het geheimzinnige plan
Carry Slee

Een nieuw spannend en humoristisch boek in de Juf Braaksel-serie!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: