'UP is stille pijn die zichtbaar wordt; rauw, confronterend en hartverscheurend mooi!' Isa Hoes
'Heb ik dan nooit een normale dag gehad? Ja, de momenten tussen de depressies en dat bijna extatische gevoel van geluk in. Maar ik ben altijd op doorreis, van down naar up en weer terug. Dat die depressieve kant een probleem is snap ik, maar als nu ook alles boven de streep een probleem is... Wanneer ben ik dan géén probleem? Wanneer ben ik dan géén risico, geen belasting voor de mensen om mij heen? Wie ben ik dat ik zo mag zijn?'
Als Emma enthousiast naar het laatste gesprek met haar psychiater gaat, gebeurt er iets wat ze niet helemaal had voorzien; haar psychiater is verdwenen, de vervanger weet niets van een eindgesprek en voor het einde van de dag is ze opgenomen op de paaz; de psychiatrische afdeling van het algemeen ziekenhuis. Alweer.
Aangezien deze nieuwe paazvakantie wel een vergissing moet zijn, gaat Emma in het doolhof van pillen, psychiaters en medepatiënten op zoek naar een verklaring. Want als je niet ziek bent, hoef je toch ook niet beter te worden? Als de verklaring in de vorm van een nieuwe diagnose lijkt te komen, begint ze zich echter af te vragen of ze die wel wil weten; want wat als je je eigen waarnemingen en gedachten niet meer kunt vertrouwen, en je grootste vijand niet in de buitenwereld zit, maar in je eigen hoofd?
Myrthe van der Meer (pseudoniem, 1983) werkte als redacteur toen ze na een burn-out vijf maanden lang op een paaz opgenomen werd. Over deze ervaring schreef ze haar debuut PAAZ. Het boek werd meer dan 50.000 keer verkocht en het werd genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Myrthe won de Psyche Mediaprijs en de Viva400-Award. In 2013 verscheen haar tweede boek, de roman Kalf.
'Openhartig, met humor geschreven' **** de Volkskrant
'Ademloos gelezen. (...) Registreert op een Voskuilachtige manier hoe het leven in een psychiatrisch ziekenhuis is.' Wim Brands in VPRO Boeken
'Beklemmend herkenbaar' Mike Boddé, cabaretier en schrijver van Pil
'Een diep ontroerend boek, met prachtige observaties' Psychologie Magazine
'Eén van de best geschreven boeken in zijn soort' Bram Bakker, psychiater
'Pijnlijk maar humoristisch' De Telegraaf
'Ontroerend, eerlijk, hilarisch en aangrijpend' Viva
'Een indrukwekkend en vaak ook erg grappig boek dat een geweldige inkijk in deze verborgen wereld geeft.' Esta
Myrthe van der Meer (pseudoniem, 1983) debuteerde met PAAZ, een boek dat ze schreef toen ze na een burn-out vijf maanden lang op een paaz opgenomen werd. Van het boek zijn een kleine 100.000 exemplaren verkocht en het werd genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Myrthe won de Psyche Mediaprijs en de Viva400-Award. Na UP en Kalf is Het houden van mannen haar vierde boek voor volwassenen.
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: