Op 1 februari 2021 greep het leger de macht in Myanmar. Een ongekende klap voor het land dat gedurende de voorgaande tien jaar was getransformeerd van het regionale zwarte schaap tot de grootste economische en democratische belofte van Zuidoost-Azië. Waar ging het mis?
Hans Hulst maakte de opkomst en ondergang van de democratie in Myanmar van binnenuit mee. Als hoofdredacteur van een tijdschrift in Yangon zag hij vanaf de eerste rij hoe Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi in 2015 aan de macht kwam en vervolgens na de genocide op de Rohingya's haar glans verloor. In Exit Myanmar schrijft Hulst met scherpe pen over deze tumultueuze periode, die uitmondde in een burgeroorlog die nog altijd voortduurt.
Hans Hulst (1974) is een schrijver en journalist die sinds 2000 over Myanmar schrijft. Hij schreef twee boeken over het land: In de schaduw van de generaals (2008) en Birmese lente (2014). In 2014 verhuisde Hulst naar Myanmar, waar hij hoofdredacteur werd van het opinieweekblad Frontier. Ook runde hij daar vijf jaar een eigen communicatiebedrijf dat werkte voor non-profit organisaties en produceerde hij documentaires en televisieprogramma's. Drie maanden na de militaire coup in 2021 keerde Hulst terug naar Nederland.
Hans Hulst was afgelopen zaterdagochtend te gast bij het programma Nieuwsweekend op Radio 1 om te vertellen over zijn boek Exit Myanmar. Lees meer »
Vanaf 10 september ligt 'Exit Myanmar' van Hans Hulst in de boekhandel, een aangrijpend en persoonlijk verslag van een land in nood. Lees meer »
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: