Hij is de kern van de kleurrijke Heineken-geschiedenis, maar tegelijkertijd een grijze vlek: Gerard Adriaan Heineken (1841-1893). Stichter van het gelijknamige bierimperium, grootvader van Freddy Heineken en drijvende kracht achter de economische en culurele wederopbloei van Amsterdam die bekendstaat als de Tweede Gouden Eeuw. Wie was deze man? En waarom werd hij bijna tot de vergetelheid veroordeeld?
Annejet van der Zijl kreeg toegang tot de familiearchieven en reconstrueerde het inspirerende en uiteindelijk ook dramatische levensverhaal van een van de grootste industriëlen in de Nederlandse geschiedenis. Zij ontdekte een negentiende-eeuwse success story vol lef, daadkracht en passie, maar ook de schaduwzijde van al die voorspoed: afgunst, chantagepogingen en schandaal.
Gerard Heineken is het meeslepende verhaal van een visionair mens, die zijn familienaam groot maakte maar zelf zo goed als helemaal leek te zijn uitgewist. Met dit boek krijgt hij, honderdvijftig jaar nadat hij zijn stappen zette in de brouwerij, weer de plaats in de geschiedenis die hij verdient.
Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.
Voor haar dood werkte Lucia Berlin aan een boek met nog niet gepubliceerde autobiografische schetsen. In ruim 20 hoofdstukken beschreef ze haar wijdse wereld: van Alaska tot Argentinië, Kentucky tot ...
In 2013 zette de herontdekte klassieker Stoner de uitgeefwereld op z'n kop. Nog nooit eerder was er sprake van zo'n onwaarschijnlijk geval van artistieke rechtvaardigheid: alleen al in Nederland ginge...
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: